Q/A omkring Eyelash Extensions

oprettet d.

Meningen med hele denne blog er, at give en større viden til ”almindelige mennesker” omkring eyelash extensions – derfor har jeg også valgt at lave en Q/A, hvor jeg vil besvare spørgsmål fra jer.
Hvis i har nogle spørgsmål i gerne vil have besvaret, så er i mere end velkomne til at skrive på facebook (www.facebook.com/mariloulashes) eller finde mig på instagram @mariloulashes. 

 

Er vipper egnet til alle?
Her er svaret både ja og nej.
Eyelash extensions (herfra forkortet til EE) skal side på din naturvippe, og IKKE din hud. Derfor kan det være svært for f.eks. kræftpatienter eller personer med alopecia, at få lavet eyelash extensions, hvis ikke de har nogle vipper at påsætte EE på.
Derimod, hvis du bare har lidt vipper, er der mulighed for at sætte noget på.
EE må ikke blive længere end 2 mm. Ift. Dine egne vipper (grundet vægt og vægtfordeling) og derfor kan man ikke altid sætte meterlange vipper på folk, som har korte vipper.
Hvis man har skrøbelige vipper, så er der mulighed for at gå ned i tykkelse og længe, således, at vægten passer til hvad dine naturlige vipper kan holde til. Det er meget vigtigt, at du vælger en vippetekniker som tager hensyn til dette, ellers kan du risikere at ødelægge dine vipper.

 

Hvor længe holder de?
Hvor længe EE holder er meget individuelt, men som udgangspunkt 4 uger. Dog anbefales en opfyldning hver 2. Til 3. Uge, for at have flotte vipper hele tiden. Jeg har dog også kunder, som sagtens kan gå 4-5 uger uden problemer. Det kommer helt an på hvordan ens udskiftning af vipper er.
Vipperne udskiftes hele tiden, og ren naturligt udskifter vi 2-5 vipper pr. Dag.
Udskiftningen af vipper sker ligesom udskiftningen af mælketænder. Når en vippe falder af naturligt, så er det fordi at der er en naturvippe under, som har skubbet den ud.
Vi er også indrettet ligesom dyrene. En god tommelfingerregel er, at når dyrene fælder – så gør vi også, og derfor vil det være fornuftigt at booke lidt kortere imellem sine opfyldninger, end normalt.

 

Hvor længe tager det at få lavet? 
Et nyt sæt kan tage alt i mellem 1,5 – 3 timer at få lavet, alt afhængig af hvilken type EE du vælger at få.
Et sæt singlelashes tager mig 1,5 time at lave – dog sætter jeg altid to timer af til det, i tilfælde af, at vipperne ikke er særlig samarbejdsvillige.
Et sæt volume tager mig 2,5 time at lave – her sættes 3 timer af til formålet.
Hybrid (som er en kombination af singles og volume) tager 2 timer, og det samme gør en light volume cirka.
Hvis man vælger at få opfyldninger er det størrelsen af opfyldninger, som afgør hvor lang tid det tager at få lavet. Dette er ligeledes også individuelt med tiderne, ift. Hvilken en type af EE man får på.

 

Er det skadeligt for øjne og huden? 
Som udgangspunkt – nej.
Der er dog forskellige faktorer som spiller ind: allergier, din vippeteknikers arbejde og vedligeholdelse.
Allergier: Hvis du har allergier (f.eks. overfor limen, som det oftest er) så kan dine øjne godt hæve op, og det kræver en tur forbi lægen for at få antihistamin, samt fjernelse af vipperne før at dette går væk. Det er oftest folk, som er allergiske overfor sort hårfarve, farve af øjenvipper/bryn som slår ud, grundet kemien i farven.

Din vippeteknikers arbejde: Hvis ikke din vippetekniker er god nok, og f.eks. får sat EE for tæt på øjet (det kan f.eks. være i den våde kant i øjet) kan dette være meget generende, samt gå ind og ridse i øjet. Dette er som udgangspunkt ikke noget virkelig farligt, dog kan det hurtigt blive det, hvis det sker for mange gange. Ligeledes må EE heller ikke komme på huden – dette er noget som kan være medvirkende til en allergisk reaktion.

Vedligeholdelse: Vedligeholdelse og rengøring af dine vipper på daglig basis er et must! Det er meget vigtigt, at man holder vipperne rene hele tiden. I og med, at EE er påsat, og ikke en naturlig del af os, så vil der også komme mere skidt omkring øjnene. Holdes området omkring dine EE ikke rent, så vil dette kunne resultere i en sygdom som øjenbetændelse samt blepharitis (også kendt som øjenlågsbetændelse)

 

Hvordan passer og plejer jeg mine eyelash extensions? 
For at du ikke kommer ud for sygdomme i forbindelse med dine EE, så er det vigtigt at du passer dem. Det er vigtigt, at du børster dem igennem (med en ren børste) dagligt. Husk, at få en ren børste af din vippetekniker hver gang du er til opfyldning, ligesom det er vigtigt at du holder den ren. Dette kan f.eks. gøres ved at koge den.
Næste step er, at du køber en sæbe beregnet til formålet. Dette sælger langt de fleste vippeteknikere i deres salon – og det er alle pengene værd at investere i.
Det er oftest et skum-produkt, som påføres med vipperne – altså oppe fra vippekanten og ud mod spidserne af dine vipper, hvorefter der skylles med vand. Dette holder dine vipper rene og sunde, og samtidig undgår du at få diverse øjensygdomme.

 

Kan jeg bruge make up, når jeg har eyelash extensions på? 
Du kan bruge noget make up, når du har EE på.
Regel nr. 1: INGEN olie! Og dette gælder i alt. Det kan være eyeliner, mascara, cremer osv.
Se det på det lange løb, og ofre de penge det koster, at investere i make up lavet til eyelash extensions. Dette sælges af nogle vippeteknikere, og ellers sælger jeg det i min salon. Dette kan også sendes.
Du skal dog være opmærksom på, at har du volume, light volume eller hybrid vipper, kan du ikke bruge mascara. Disse vipper er lavet som faner, dvs. At der er x antal helt tyndevipper sat på én naturvippe, som laver en vifte. Putter du mascara herpå, så vil viften klappe sammen, og det ser ualmindeligt dumt ud.

Kan jeg bade med eyelash extensions på? Både i pool og på strand. 

Ja, det kan du sagtens uden problemer. De triller ikke af, så snart du nærmer dig vand.
Er du meget i vand, anbefaler jeg dog, at du får lavet en opfyldning lidt tidligere end du ellers ville have gjort – man har nemlig en tendens til at gnide sig mere i øjnene efter en tur i vandet, hvilket slider på vipperne.
Du vil også kunne se en forskel, hvis du f.eks. bader i pool den ene uge, og på stranden den anden. Klorvand tager en smule hårdere på vipperne grundet kemikalierne. Derimod, så bruger vi (vippeteknikerne) oftest saltvand til at rense vipperne, og derfor vil der næsten ingen skade være.
Så hop du bare i vandet – også gerne med hovedet.
Et lille godt tip: Husk altid først at børste dine vipper, når de er tørre! J

Som sagt – hvis i har flere spørgsmål, så hold jer endelig ikke tilbage med at skrive!
Jeg vil hellere end gerne besvare alle de spørgsmål jeg kan.
Hvis i skriver, så vil i få svar med det samme – og spørgsmålet vil komme med i næste Q/A, dog helt anonymt. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar